عیب یابی و تعمیر مادربرد لپ تاپ شیراز
عیب یابی مادربرد لپ تاپ با توجه به این نکته که مادربرد رایانه یک قطعه مهم است که سهم عمده ای در قطعه های دیگر دارد، بسیار اهمیت دارد و اثر به سزایی در سلامت کامپیوتر و لپ تاپ شما دارد. مادربردها به دلیل ظریف بودن در عیب یابی شهرت دارند ، اما همین امر باعث می شود برخی از علاقه مندان به کامپیوتر هرگز از لمس آن با ترس روبرو نشوند ، چه رسد به اینکه بخواهند یکی از آنها را جایگزین کنند. جابجا کردن و تعویض مادربورد کامپیوترها معمولاً وقتگیر و کمی طاقتفرساست؛ بخصوص اگر تا به حال این کار را انجام نداده باشید. تعویض مادربرد یک عمل بسیار مهم است. پس قبل از انجام آن، حتماً حتماً مطمئن شوید که مادربورد شما از کار افتاده است.
برای اطلاع از نشانه های خرابی مادربرد به مطلب تعویض مادربرد کامپیوتر نیم نگاهی بیندازید.
در موارد نادر ، ممکن است حتی با یک رایانه شخصی جدید مادربرد مشکل داشته باشید – این موارد شامل راه اندازی مجدد تصادفی ، امتناع از راه اندازی مجدد و خرابی های مداوم با ذکر موارد استثنایی ، عملیات غیرقانونی و پیام های خطای محافظت عمومی است.
خوشبختانه رفع برخی از رایج ترین مشکلاتی که می توانید با مادربرد خود مواجه شوید ، به راحتی قابل حل است. تنها چیزی که لازم دارید کمی صبر است. در غیر این صورت اگر تجربه و دانش کافی در این خصوص ندارید توصیه می کنیم قبل از اقدام به عیب یابی کامپیوتر با تکنسین های ما در مرکز بانک نرم افزار مرکزی از طریق تماس با ما در ارتباط باشید.
تکنسین های مجرب مرکز تعمیرات بانک نرم افزار مرکزی از جمله تکنسین های تعمیر لپ تاپ در شیراز تمام تلاششان رو میکنند که خدمات تعمیری را برای تعمیر مادربرد لپ تاپ شیراز در بالاترین سطح کیفی به کاربرها ارائه دهند. شما عزیزان برای دریافت خدمات تخصصی بانک نرم افزار مرکزی در شیراز ، می توانید با همکاران ما در این مرکز تماس بگیرید یا به سایر بخش های وب سایت مراجعه کنید.
همچنین شما برای یادگیری نحوه تست مادربرد و اطمینان از سلامت این قطعه و یا دیگر قطعات سخت افزاری می توانید نگاهی به مطلب تست سلامت سخت افزار سیستم داشته باشید.
رایج ترین مشکلات مادربرد لپ تاپ و نحوه رفع آنها
1. قدرت برق کافی نیست
مادربردها فقط یک اتصال برق ندارند بلکه دو اتصال دارند. یک کانکتور اصلی 20 به 24 پین و یک کانکتور چهار یا هشت پایه دوم وجود دارد که توسط سوکت پردازنده پنهان شده است. بسیاری از افراد اتصال دوم را فراموش می کنند. اگر مطمئن نیستید که از چه میزان مناسب برق برخوردار هستند ، آنها را از برق بکشید و دوباره به برق متصل کنید.
اطمینان حاصل کنید که هر دو شاخه کاملاً نشسته و با سیمهای منبع تغذیه صحیح مطابقت دارند. این مسئله بسیاری از مشکلات را حل خواهد کرد ، به ویژه مواردی که هنگام نصب مادربرد جدید برای اولین بار پیش می آیند.
2. قطعات نادرست نصب شده است
از مهم ترین علائم در عیب یابی مادربرد لپ تاپ اطمینان از نصب صحیح قطعه است. درصورتی که قطعات به درستی نصب نشده باشند ، می توانند باعث اختلال در عملکرد مادربرد شوند. در بعضی موارد ، کامپیوتر شما حتی ممکن است از طریق POST (مکانیزم خودآزمایی که در هنگام راه اندازی توسط رایانه های شخصی به کار رفته است) عبور نکند یا حتی روشن شود. به احتمال زیاد مشکل در شامل پردازنده ، کارت گرافیک و RAM است.
قرار گرفتن نامناسب کارت گرافیک و RAM احتمالاً از مهمترین مشکلات شما هستند. کارت ویدیو را بررسی کنید و مطمئن شوید که به طور مساوی در عرض اسلات PCI-Express قرار گرفته است. سپس ، فقط برای اطمینان به آن، محکم فشار دهید.
اسلات RAM دارای دو بال پلاستیکی است که باید در کناره های هر میله حافظه قرار بگیرد. این ها باید به صورت ایستاده در 90 درجه از سطح مادربرد قرار بگیرند و به طور ایمن در اطراف زبانه های موجود در هر طرف حافظه RAM قرار بگیرند. اگر یک یا هر دو بال کمی خمیده باشد ، RAM به درستی نصب نشده است.
نصب صحیح پردازنده بسیار دشوارتر است. پایه ها و شکاف پردازنده و مادربرد باید به درستی ردیف شوند. پس از قرار دادن ، پردازنده باید پس از تشخیص سوکت مادربرد روی سطح سوکت صاف بنشیند. هیت سینک پردازنده نیز باید محکم متصل شود.
3. اتصال کوتاه
مادربردها با خازن ها و اتصالات لحیم کاری پر می شوند که داده ها و توان را از یک قسمت برد به قسمت دیگر هدایت می کنند. همانطور که ممکن است متوجه شده باشید ، مادربرد با یک سری “ایستاده های” پیچ دار، بالا نگه داشته می شود.
این موارد به این دلیل وجود دارند که مادربرد در صورت تماس با سایر اجزای فلزی می تواند کوتاه شود – باعث دمیدن خازن ها ، برآمدگی و حتی نشت مایعات – که باعث می شود انجام بازرسی از قطعات برای تشخیص این موارد بسیار مهم باشد. با این حال ، اگر با مهارت خود با یک تفنگ لحیم کاری بسیار مطمئن نیستید، توصیه می کنیم جایگزینی خازن های خود را به عهده متخصصان ما بگذارید.
اگر هم تجربه و دانش کافی در این زمینه دارید، نحوه نصب مادربرد خود را بررسی کنید. شما برای عیب یابی مادربرد لپ تاپ ،بررسی کنید که از ایستادهایی استفاده کرده اید که مادربرد را وادار نمی کند با کیس تماس بگیرید و اطمینان حاصل کنید که قسمت های پشتیبانی نشده مادربرد به سمت داخل کیس خم نشده اند. همچنین ، بررسی کنید که تمام سیمهای داخلی با یک لاستیک یا پلاستیک خارجی به درستی محافظت شده باشند.
4. عدم اتصال دکمه خاموش
از دیگر موارد عیب یابی مادربرد لپ تاپ ، عدم اتصال دکمه روشن/ خاموش است. دکمه روشن بودن کامپیوتر از طریق یک سیم کوچک و باریک دو پایه ای به مادربرد متصل می شود. بدون این اتصال مهم، رایانه شما شروع به کار نمی کند. به این دلیل که اگر سیم به پایه های مناسب مادربردتان متصل نشود ، دکمه روشن / خاموش را فشار دهید ، مادربرد هرگز دستور انجام این کار را دریافت نمی کند.
توجه داشته باشید که تلاش برای صاف کردن پین ها می تواند به راحتی باعث شکسته شدن آنها شود و شما را مجبور به تعویض اجزایی مانند پردازنده مرکزی خود می کند ، بنابراین قبل از اینکه خودتان امتحان کنید خیلی فکر کنید، اتصال دکمه پاور ممکن است دشوار باشد.
برای حل این مشکل ، به دفترچه راهنما نیاز دارید که محل اتصال دکمه پاور را تأیید کند و شما ممکن است به یک ذره بین برای تنظیم مناسب اتصال با پین ها نیاز داشته باشید. اگر نمی توانید کتابچه راهنمای خود را پیدا کنید ، سازنده مادربرد شما باید نسخه PDF آن را در سایت شرکت داشته باشد. فقط شماره مدل مادربرد خود را جستجو کنید.
5. سوئیچ نشدن مادربرد
یکی دیگر از موارد عیب یابی مادربرد لپ تاپ ،مربوط به سوئیچ نشدن این قطعه و روشن نشدن مادربرد هست. در صورت بروز این مشکل، کامپییوتر یا لپ تاپ شما با فشار دادن دکمه پاور روشن نمیشود. برای عیب یابی کردن مادربرد در این شرایط، باید به ترتیب زیر عمل کنین:
- قطعاتی از جمله: هارد، cpu، رم و اپتیک رو جدا کنید.
- حالا مادربرد رو با استفاده از اسپری خشک یا تینر شستشو بدید و خشک کنید.
- باتری رو خارج کنید و پایه های باتری رو به هم وصل کنید؛ به این کار، کیلیر سیسموس گفته میشه.
- در این مرحله ی عیب یابی مادربرد لپ تاپ ، همه مشکلات ظاهری از جمله: بادکردگی خازن ها، خال زدگی IC و چیپ، قلع مردگی و… رو برطرف کنید.
- اگه با انجام دادن اقدامات ذکر شده مشکل مادربرد برطرف نشد، باید سیم 20پین ( یا 24 پین ) رو به مادربرد وصل کنین.
- حالا دستتون را روی چیپ جنوبی قرار بدین و اگه دیدید حرارتش بالاست، آن را تعویض کنید.
- اگه حرارت چیپ عادی بود، برای عیب یابی مادربرد لپ تاپ باید از پین پاور ولتاژ بگیرید.
- اگه دیدید که با فشار دادن چیپ جنوبی، دستگاه سوئچ میشود، این چیپ رو ریبال کنید.
- در این مرحله، سیم سبز و مشکی دستگاه رو به هم وصل کنید.
- اگه بازهم سیستم سوئیچ نشد، اتصال کوتاه مادربرد رو چک کنید، که در بالا توضیح دادیم.
- حالا پایه های USB رو از اتصال کوتاه بررسی کنین و اگه خرابی فیزیکی وجود داشت، چیپ جنوبی رو تعویض کنید.
کلام آخر :
در بانک نرم افزار مرکزی ، ما می توانیم مراحل عیب یابی مادربرد لپ تاپ و به طور کلی تعمیرات مادربرد سیستم شما را انجام داده ،اصلاح یا تعویض کنیم تا دیگر نگران این موضوع نباشید. فقط لپ تاپ خود را برای ما از طریق پست ارسال کنید یا آن را حضوری برای ما بیاورید تا لپ تاپ شما به سرعت تعمیر شود. امیدواریم این راهنما برای درک نحوه انجام تعمیرات مادربرد لپ تاپ مفید واقع شده باشد. همچنین شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتری در مورد تعمیرات کامپیوتر صفحه کامل ما را در موردتعمیر کیس کامپیوتر و عیب یابی آن بخوانید.
این مطالب را از دست ندهید :
تعویض و تعمیر قاب لپ تاپ در شیراز
آموزش تعویض هارد لپ تاپ در شیراز
نحوه تعویض LCD لپ تاپ در شیراز