11 راه برای افزایش سرعت لپتاپ
سرعت لپتاپ جدید از قدیمی بهتر است ، معمولاً این نظری است که باعث می شود شما برای خرید لپتاپ جدید مشتاق شوید.
همه روزی را به یاد می آورند که لپ تاپ خود را به خانه آورده اند ، آن را باز کرده و از سرعت برق آسا لذت می برند.
از آن روز به بعد ، احتمالاً سرعت و کارایی لپ تاپ شما کاهش یافته است و می توانید احساس کنید که رایانه شما ماه ها یا حتی سال ها کار کرده است.
اگر فقط چند سال است که رایانه خود را دارید ، آیا نصب RAM بیشتر به شما کمک می کند؟ اگر از دیرباز لپ تاپ خود را داشته باشید ، حذف نصب برنامه های بدون استفاده تفاوتی ایجاد می کند؟
با یادگیری نحوه سرعت بخشیدن به عملکرد لپ تاپ خود می توانید در وقت و استرس زیادی صرفه جویی کنید. مزاحمت هایی مانند تاخیرهای طولانی مدت و انجماد سیستم عامل لپ تاپ یا برنامه های شما می تواند به شدت کاهش یابد .
دانستن اینکه چگونه سرعت لپ تاپ خود را افزایش دهید بسیار مفید است و به وقت کم و کمتری نیاز دارید.
با استفاده از این راهنما ، می توانید گام های درست را برای رهایی ازکاهش سرعت لپ تاپ خود در برابر بارهای عملکردی که ماه ها آن را آزار می دهد ، بردارید.
1. حذف برنامه های استفاده نشده جهت افزایش سرعت لپتاپ
اینترنت پر از ابزارهای مفیدی است که می توانند برای انجام کارهای مختلف از پشتیبان گیری داده گرفته تا سفارشی سازی دسک تاپ بارگیری شوند.
اما این برنامه ها تمایل به تجمع در طول زمان دارند. آسان است که یک مجموعه بزرگ از برنامه ها را روی هارد دیسک خود تهیه کنید که در واقع دیگر از آنها استفاده نمی کنید و اینها اغلب باعث می شوند سرعت لپ تاپ در استفاده روزمره کندتر شوند.
مانند اسکنرهای ویروس ، پاک کننده دیسک و ابزارهای پشتیبان ، اغلب در هنگام راه اندازی به طور خودکار اجرا می شوند.
برای این کار با زدن کلیدترکیبی win+I وارد Settings شده و در لیست ظاهر شده، App&Feature را انتخاب و بر روی برنامههای غیرضروری کلیک کرده و گزینه Uninstall را بزنید.
راه حل کلی افزایش سرعت لپتاپ اینست که مرتباً برنامه های نصب شده خود را کنترل کنید (که می توانیدبا استفاده از روش بالا استفاده کنید) و مواردی را که دیگر به طور منظم استفاده نمی کنید حذف کنید.
2. افزایش سرعت لپتاپ با غیر فعال کردن برنامه های Startup
بسیاری از برنامه ها به گونه ای طراحی شده اند که به محض راه اندازی ویندوز به طور خودکار شروع می شوند. این برای برنامه هایی که زیاد استفاده می کنید مفید است ، اما برای برنامه هایی که به ندرت یا هرگز استفاده نمی کنید ، این حافظه گرانبها را هدر می دهد و باعث کاهش سرعت لپتاپ می شود.
برای غیرفعال کردن این برنامه ها کافیه این مسیر را دنبال کنید : setting > Apps > startup
این به شما لیستی از هر برنامه یا خدماتی را نشان می دهد که در هنگام راه اندازی امکان اجرا دارد .
به سادگی سوئیچ را روی هر سرویسی که نمی خواهید به طور مداوم اجرا شود ، چرخانده و باید شاهد بهبود عملکرد و افزایش سرعت لپتاپ باشید.
3.حذف بدافزار
بدافزار لزوماً چیزی نیست که فوراً رایانه شما را غیر قابل استفاده کند. این سیستم اغلب می تواند سالها در سیستم شما کمین کند ، اطلاعات درز کرده و فعالیتهای شما را جاسوسی کند.
همچنین می تواند سرعت لپتاپ شما را کم کند و برخلاف برنامه های راه اندازی ، تشخیص اینکه بدافزار علت کند شدن سرعت است دشوار است.
خوشبختانه ، حل این یک مشکل نسبتاً آسان است. یک آنتی ویروس اورجینال و قوی باید از سیستم شما در برابر اکثر تهدیدات رایج در وب محافظت کند.
همچنین راه اندازی اسکن های منظم ویروس به شما کمک می کند تا سیستم شما بدون اینکه تحت تأثیر فرآیندهای مخرب قرار بگیرید ، فشرده شود.
4. منابع غیرضروری سیستم را حذف کنید
برای افزایش سرعت لپتاپ خود از اولین کارهایی که باید انجام دهید این است که یک اسکنر پرونده را برای بررسی اینکه آیا فایل های قدیمی یا پوشه هایی وجود دارد که دیگر نیازی به آن ندارید یا مدت زیادی است از آنها استفاده نکرده اید ، انجام دهید.
هر یک از این داده های اضافی ، مانند حافظه پنهان ، کوکی ها و پرونده های موقتی می توانند عملکرد رایانه شما را بسیار کندتر کنند.
ابزارهای مختلفی برای کمک به شما در مرتب سازی پرونده ها وجود دارد و یکی از محبوب ترین آنها CCleaner است.
این نرم افزار، هر فایلی را که مدت طولانی است استفاده نشده است جستجو می کند ، اگر به آن اجازه دهید ، آنها را حذف می کند.
همچنین به دنبال هر مشکلی در رجیستری است که ممکن است سرعت رایانه شما را کم کند و یک برگه ابزار به شما امکان می دهد برنامه ها را مستقیماً از برنامه حذف کنید ، برنامه های راه اندازی را خاموش کرده و پرونده های بزرگی را که در فضای دیسک اشغال می کنند در دستگاه شناسایی کنید.
5. دیفرگ کردن درایوهای هارد
هارد دیسک های مکانیکی لپتاپ های قدیمی اغلب ممکن است دچار تکه تکه شدن شوند. از آنجا که هد درایو برای خواندن تمام قسمتهای جداگانه مجبور است بیشتر از سطح دیسک عبور کند ، این سرعت لپتاپ را کند می کند. Defragmentation – یا defragging – مجدداً دیسک را بازسازی می کند به طوری که همه بیت هایی که پرونده های مختلفی را تشکیل می دهند در یک منطقه فیزیکی گروه بندی می شوند ، که سرعت دسترسی به هارد دیسک را همزمان افزایش دهد.
با این حال توجه داشته باشید که از آنجا که در درایوهای جامد (SSD) از دیسک های چرخشی استفاده نمی شود ، بنابراین در برابر تکه تکه شدن در امان هستند.
برای این کار تنها کافیست در قسمت جستجوی ویندوز عبارت defrag را تایپ کرده تا گزینه defragment and optimise drives نمایان شود.
سپس با فشردن کلید Optimize و انتخاب درایو مورد نظر عملیات را آغاز کنید.
بسته به حجم درایو و میزان داده که روی آن ذخیره شده و آخرین باری که عملیات defragment را برای آن انجام داده بودید، سرعت این عملیات میتواند متفاوت باشد.
پس بهتر است صبر کنید تا عملیات با موفقیت به پایان برسد.
عملیات دیفرگ کردن هارد علاوه بر افزایش سرعت لپتاپ ،به سلامت هارد نیز کمک بسیاری می کند.
6. افزایش سرعت لپتاپ و حافظه با استفاده از ReadyBoost
ReadyBoost یک ویژگی کوچک هوشمندانه است که توسط مایکروسافت به عنوان بخشی از ویندوز ویستا معرفی شد. در اصل به شما امکان می دهد با استفاده از یک درایو فلش به عنوان ظرفیت اضافی ، حافظه سیستم خود را تقویت کنید.
اگرچه به اندازه تعویض هارد دیسک سنتی برای SSD یا افزودن RAM بیشتر کارآمد نیست ، ReadyBoost کمی به عملکرد سیستم و سرعت لپتاپ شما کمک می کند ، به خصوص اگر از یک لپ تاپ کم مصرف استفاده می کنید.
RAM بخشی از حافظه درایو فلش را برای مواردی از قبیل حافظه پنهان ، کمک به برنامه هایی که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرند سریعتر باز می کند و سرعت دسترسی به خواندن تصادفی دیسک سخت را کنار می گذارد.
برای استفاده از ReadyBoost ، ابتدا یک درایو حافظه USB را روی لپ تاپی که می خواهید سرعت آن را افزایش دهید ، قرار دهید.
یک کادر باز می شود و از شما می پرسد که می خواهید با درایو فلش چه کاری انجام دهید. ‘Speed up my system using Windows ReadyBoost’ را انتخاب کنید.
پنجره دیگری باز می شود و در اینجا می توانید میزان درایو مورد نظر خود را برای تقویت انتخاب کنید. به طور کلی استفاده از هرچه بیشتر از درایو ایده خوبی است.
پس از انجام این کار ، تنظیمات را تأیید کنید و پنجره بسته می شود. هر زمان که درایو متصل باشد ،به طور خودکار شناسایی و استفاده می شود.
نکته: اگر سرعت لپتاپ شما کافی باشد ، Windows از استفاده از ReadyBoost جلوگیری می کند ، زیرا هیچ سودی برای سیستم شما ندارد.
7. انیمیشن های غیر ضروری را خاموش کنید
از زمان ویندوز ویستا (و برخی معتقدند که ویندوز XP) ، سیستم عامل مایکروسافت با گرافیک های زیبا و شکوفائی های متحرک بهم ریخته است که کمکی به بهبود بهره وری نمی کند.
به طور پیش فرض ، ویندوز به دلیل قدرتمند بودن لپتاپ و کامپیوتر شما ، برخی از این موارد را به طور خودکار غیرفعال می کند ،
اما اگر بخواهید به دلیل کاهش سرعت کامپیوتر ، کمی جذابیت بیشتری را کم کنید ، بهتر است که همه گرافیک ها را خاموش و روشن کنید.
برای انجام این کار و افزایش سرعت لپتاپ ، منوی Start را باز کرده و Adjust the appearanc را تایپ کنید.
روی performance of Windows کلیک کنید و از فهرست همه مواردی را که نمی خواهید روی دسک تاپ ببینید ، علامت بزنید (مانند سایه ها ، قلم های صاف و غیره).
تأیید را کلیک کنید و این کار دسک تاپ را به چیزی ابتدایی تر تغییر می دهد.
8. نتایج وب را از جستجوی ویندوز 10 حذف کنید
نتایج وب را که در منوی جستجوی ویندوز 10 ظاهر می شود غیرفعال کنید ، زیرا این نکته وجود دارد که تقریباً همه ما از یک مرورگر وب برای جستجو استفاده می کنیم.
برای افزایش سرعت لپتاپ ویندوز 10 کافیه کلید win + R را بزنید ، gpedit.msc را تایپ کنید و enter را بزنید تا Group Policy Editor ظاهر شود.
سپس مسیر زیر را دنبال کنید :
Local Computer Policy > Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Search
خط مشی های دارای برچسب ‘Do not allow web search’،’Don’t search the web or display web results in Search’ و ‘Don’t search the web یا display web results in Search over metered connections’ را پیدا نکنید ، سپس بر روی دوبار کلیک کنید.
سپس گزینه enable را فعال کنید و روی APPLY و بعد OK کلیک کنید.
برای اینکه تغییرات اعمال شود ، باید رایانه خود را مجدداً راه اندازی کنید ، اما پس از انجام آنها ، دیگر نباید نتایج وب و پیشنهادها را در نوار جستجوی سیستم خود مشاهده کنید.
9. به روز رسانی درایورها
آپدیت کردن درایورها معمولاً بخشی از مشکلات کامپیوتر را برطرف میکند، اما از طرف دیگر بهروز نگه داشتن درایورها میتواند به افزایش سرعت لپتاپ شما نیز کمک کند.
روی This PC راست کلیک کرده و با hنتخاب Manage و بعد به Device Manager رفته و بر روی هر درایوری که قصد آپدیت آن را دارید، کلیک راست کنید و سپس گزینه Update Driver را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید : چگونه درایور کارت گرافیک AMD را آپدیت کنیم ؟
10.RAM بیشتری اضافه کنید
بسیاری از تغییراتی که قبلاً ذکر کردیم مبتنی بر آزادسازی حافظه اضافی سیستم برای استفاده در عملیات عمومی است.
با این حال ، اگر لپ تاپ شما دارای 2 گیگابایت حافظه یا کمتر است ، اضافه کردن برخی از ظرفیت های اضافی یک روش عالی برای افزایش سرعت لپتاپ است.
با این حال ، برخی هشدارها در این مورد وجود دارد.
اگر از نسخه 32 بیتی ویندوز استفاده می کنید ، حداکثر افزایش رم که می توانید در یک سیستم داشته باشید 3 گیگابایت است.
با این سیستم ها ، اگر 2 گیگابایت حافظه داخلی داشته باشید و 2 گیگابایت حافظه دیگر نیز اضافه کنید ، ویندوز فقط از 3 گیگابایت رم استفاده می کند.
این به دلیل محدودیت هایی است که سیستم عامل های 32 بیتی هنگام آدرس دهی به حافظه دارند.
نکته مهم دیگری که باید توجه داشته باشید این است که برای بسیاری از لپ تاپ ها ، این به سادگی یک گزینه نخواهد بود.
در گذشته ، لپ تاپ ها دارای حافظه های رم قابل جابجایی بودند ، به این معنی که می توان آنها را برای اهداف تعمیر یا به روزرسانی عوض کرد. با این حال ، درایو برای یک شاسی باریک تر باعث شده است که بسیاری از تولیدکنندگان RAM خود را مستقیماً به مادربرد بچسبانند ، که البته این یک ارتقا را غیرممکن می کند.
حتی اگر لپ تاپ شما از SODIMM های قابل تعویض برای حافظه RAM خود استفاده می کند ، باز کردن و دست و پا زدن با شاسی احتمالاً روندی ساده و درگیر است و تقریباً ضمانت دستگاه را باطل می کند.
از طرف دیگر ، اگر سرعت لپ تاپ شما به اندازه کافی کند است و شما می خواهید یک RAM را ارتقا دهید ، این احتمال وجود دارد که از قبل به اندازه کافی قدیمی باشد و از ضمانت خارج شود ، اما بدون توجه به این نکته لازم است به خاطر داشته باشید
بیشتر بخوانید : آموزش تبدیل فلش مموری به رم کامپیوتر
11 .تعویض هارد لپتاپ با یک هارد دیسک SSD
اگر لپ تاپ شما دارای یک هارد دیسک مکانیکی است ، پس تعویض آن با درایو SSD می تواند در افزایش سرعت laptop بسیار تأثیرگذار باشد.
از آنجا که هیچ قسمت متحرکی وجود ندارد ، یک SSD سرعت خواندن و نوشتن بسیار سریعتر از هر درایو سنتی و همچنین قابلیت اطمینان بهتر را دارد و می تواند یک سیستم بیمار را احیا کند.
اگر لپ تاپ شما از هارد SSD استفاده می کند ، ممکن است ارزش ارتقا به SSD سریعتر را داشته باشد.
طی چند سال گذشته ، قیمت هارد SSD کاهش یافته و ظرفیت ها افزایش یافته است ، بنابراین قرار دادن یکی در لپ تاپ باعث خرابی بانک نمی شود.
با این حال ، همانند RAM ، بسیاری از درایوهای سخت لپ تاپ قابل تعویض نیستند ، یا از فاکتورهای خاص استفاده می کنند که استفاده از درایوهای شخص ثالث جلوگیری می کنند.
با فرض اینکه لپ تاپ شما از بروزرسانی پشتیبانی می کند ، می توانید به جای نصب مجدد ویندوز از ابتدا ، از یک ابزار شبیه سازی برای کپی کردن همه موارد از دیسک قدیمی خود در SSD استفاده کنید.
ابزارهای نرم افزاری بی شماری وجود دارد که می تواند برای این کار استفاده شود ، مانند Todo Backup Free 9.0.
بسیاری از تولیدکنندگان هارد SSD با خرید یک درایو جدید کلید مجوز ابزارهای تصویربرداری دیسک را نیز در اختیار شما قرار می دهند.
مطالب بیشتر :
روش های افزایش کیفیت و سرعت بازی در ویندوز