امروزه راه اندازی و نصب شبکه داخلی و وایرلسی برای هر کسب و کار ، زیرساخت شبکه بزرگ یا کوچک و قابل اعتماد بسیار مهم است. صرف نظر از بزگی یا کوچکی کسب و کار شما، نصب صحیح شبکه برای اطمینان از اتصال قوی و امنیت بهتر بسیار مهم است. همانطور که تجارت شما رشد می کند، مهم است که نیازهای خود را مجدداً ارزیابی کنید و شبکه موجود خود را متناسب با آن به روز کنید.
پیاده سازی بسترهای شبکه های کابلی و وایرلسی با کمک تجهیزات مختلف یکی از شاخه های فعالیت تیم بانک نرم افزار مرکزی می باشد که تاکنون پروژه های مختلفی را در مراکز گوناگون با بکارگیری تکنولوژیهای مناسب و استفاده از برندهای معتبر اجرا نموده.
در خدمت راه اندازی و نصب شبکه داخلی و وایرلس، کارشناس سیار شبکه به محل شما مراجعه کرده و تمامی خدمات مربوط به راهاندازی وایرلس و شبکه LAN داخلی، عیب یابی شبکه کامپیوتری و … را در مناطق شهر شیراز انجام میدهد.
- برای مشاوره و ثبت سفارش رایگان میتوانید با تلفن 07136474671 تماس بگیرید.
چه شرکتهایی به نصب و راه اندازی شبکه داخلی و وایرلسی احتیاج دارند؟
اگر در محل کار شما بیشتر از یک کامپیوتر وجود دارد، استفاده از شبکه کامپیوتری بر روند کارها تاثیری استثتائی خواهد گذاشت. با نصب و راه اندازی شبکههای درون سازمانی، کارکنان میتوانند بهراحتی در این ساختار اطلاعات را با یکدیگر به اشتراک بگذارند، و از سایر امکانات آن استفاده کنند.
فرض کنید یک نفر در شرکت قصد دارد از فایلی پرینت بگیرید. در صورت عدم نصب شبکه، او ناچار است فایل را از طریق فلش یا پیامرسان برای فردی که به پرینتر دسترسی دارد ارسال کند، تا بالاخره از آن فایل پرینت بگیرد. مشکل زمانی بزرگتر می شود که آن فرد در شرکت حضور نداشته باشد. حالا تنها سیستمی که قابلیت پرینت گرفتن را دارد، هماکنون خاموش است!
اما با نصب و راه اندازی شبکه های رایانه ای، حتی اگر تنها یک پرینتر یا اسکنر وجود داشته باشد، تمام افراد هر لحظه اراده کنند، میتوانند از این وسایل استفاده کنند بدون اینکه مزاحم کار یکدیگر شوند. البته این موضوع، کمترین مزیت نصب شبکه در شرکت شما خواهد بود.
حتی اگر کسبوکار بزرگی نداشته باشید، با ایجاد شبکه ارتباط بین کارکنان خود را تسهیل میکنید، روند کار آنها را بهبود میبخشید و اطلاعات مجموعه خود را در محلی امن، بهروز نگه میدارید. اگر مراحل راه اندازی شبکه را به متخصص بسپارید، میتوانید با گسترش کسبوکارتان به راحتی آن را ارتقا دهید و از آن استفاده کنید.
نیازهای شرکت برای طراحی و نصب شبکهداخلی و وایرلسی
- چه تعداد کامپیوتر، پرینتر و دستگاههای جانبی قرار است به شبکه متصل شوند؟ در آینده چه تعدادی خواهد شد؟ موقعیت آنها در شبکه کجاست؟
- کاربران و کارمندان به چه نرم افزارهایی نیازمند هستند، و چه نوع فایلهایی پس از نصب شبکه به اشتراک گذاشته میشوند؟
- طرح ریزی فیزیکی شبکه دقیقا مشخص شده است؟ مسیرهای عبور برای کابل کشی شبکه چه جاهایی است؟
- محل نگهداری، تعمیر و پشتیبانی شبکه کجاست و چه کسی مسئول آن خواهد بود؟
- نیاز به دسترسی خارج از شرکت به اطلاعات داخل سیستم های شرکت وجود دارد؟
- ساختار وایرلس تا چه شعاعی در شرکت را پوشش میدهد؟
در ادامه به بررسی هر یک از شبکه کابلی و شبکه وایرلسی میپردازیم.
شبکه داخلی کابلی چیست ؟
شبکه داخلی را در اصطلاح محلی و یا شبکه LAN که مخفف Local Area Network است هم مینامند. LAN یک شبکه خصوصی متشکل از روترها، کابلها، نقاط دسترسی، سوئیچها و واحدهای دیگر است که به دستگاهها اجازه میدهد با استفاده از شبکههای گسترده (WAN) به وب سرورها، سرورهای داخلی و سایر شبکههای محلی متصل شوند. ساده ترین تکنیکی که می توانید برای راه اندازی شبکه LAN استفاده کنید استفاده از کابل اترنت است.
بنابراین، کابل LAN یک کابل شبکه است که دستگاه های مختلف را به هم متصل می کند. برای مثال، اگر چاپگری دارید که با کابل به روتر شما متصل می شود، آن کابل یک کابل LAN است. یک کابل LAN به اتصال کامپیوترها و سخت افزار برای تشکیل یک LAN کمک می کند و برای استفاده در فواصل کم بهترین است. در این شبکه قادر هستید از طریق کامپیوتری که به اینترنت متصل است، باقی کامپیوترها را نیز به اینترنت متصل کنید.
دوست داری با چند تا ترفند ساده شبکه کردن کامپیوتر یا لپتاپ رو یاد بگیری؟ شبکه کردن کامپیوتر از طریق وای فای و کابل LAN
مزایا و معایب راه اندازی شبکه داخلی کابلی
یک شبکه سیمی از کابل ها برای اتصال دستگاه هایی مانند لپ تاپ یا رایانه های رومیزی به اینترنت یا شبکه دیگری استفاده می کند. یک شبکه سیمی در مقایسه با یک شبکه بی سیم دارای معایبی است. بزرگترین عیب این است که دستگاه شما به یک روتر متصل است. رایجترین شبکههای سیمی از کابلهایی استفاده میکنند که از یک طرف به یک پورت اترنت در روتر شبکه و در انتهای دیگر به رایانه یا دستگاه دیگری متصل هستند.
قبلاً تصور می شد که شبکه های سیمی سریعتر و ایمن تر از شبکه های بی سیم هستند. اما پیشرفت های مداوم در فناوری شبکه های بی سیم مانند استاندارد شبکه Wi-Fi 6 باعث کاهش سرعت و تفاوت های امنیتی بین شبکه های سیمی و بی سیم شده است.
شبکه وایرلسی چیست ؟
نوع دیگری از شبکه هم شبکه وایرلس است که در آن برای انتقال سیگنالها، بهجای کابل از امواج رادیویی استفاده میشود. در این شبکه کاربر این امکان را دارد که بدون استفاده از کابل و سیم، با سایر تجهیزات، حتی تا نقاط دور؛ ارتباط داشته باشد و اطلاعاتی را ردوبدل کند. کوچکترین نمونه از تجهیزات شبکه وایرلس، مودم هایی هستند که در خانه دارید و شما را به تمام دنیا متصل میکنند.
در راه اندازی شبکه وایرلس مدل های مختلفی وجود دارد و تفاوت هایی با مدل کابلی که در ادامه توضیح میدهیم.
مزایا و معایب نصب شبکه وایرلسی
شبکه وایرلسی در مقایسه با شبکه کابلی دارای برتری ها و نقطه ضعف هایی است که در ذیل به آنها اشاره می گردد.
مزایای نصب شبکه وایرلسی :
- راحتی: از هر مکانی در منطقه تحت پوشش شبکه بی سیم خود یا از هر نقطه اتصال Wi-Fi به منابع شبکه خود دسترسی داشته باشید.
- راه اندازی آسان: راه اندازی شبکه های وایرلس به علت اینکه نیاز به نصب داکت و پریز و کابل کشی ندارد با سرعت و سهولت بیشتری راه اندازی می شود.
- قابلیت تحرک: در سیستم های کابلی امکان حرکت و جابجایی وجود ندارد. دستگاه ها برای اتصال به شبکه باید در کنار پریز ها قرار بگیرند. در شبکه های بی سیم به علت اینکه اطلاعات از طریق امواج منتقل می شوند می توانند براحتی در منطقه هایی که تحت پوشش قرار دارد به شبکه متصل گردیده و حرکت کنند.
- بهره وری: دسترسی بی سیم به اینترنت و برنامه ها و منابع کلیدی شرکت شما به کارکنان شما کمک می کند تا کار را انجام دهند و همکاری را تشویق می کند.
- قابلیت گسترش آسان: در سیستم کابلی برای اضافه کردن کلاینت ها باید برای آنها کابل جداگانه کشیده و پریز نصب گردد. اما در سیستم وایرلس اضافه کردن کلاینت تنها با قرار دادن کارت شبکه وایرلس بر روی سیستم ها و یا استفاده از دستگاه هایی که به این سیستم مجهز هستند انجام می پذیرد.
- پوشش فواصل بالا: کابل های زوج سیم بهم تابیده حداکثر تا فاصله ۱۰۰ متر امکان ارسال اطلاعات را دارند. فیبر نوری هم برای فواصل بالا علاوه بر پر هزینه بودن دشواری خاص خود را دارد که در فواصل خیلی بالا این مسئله خود را به شدت نشان می دهد. با کمک سیستم وایرلس به راحتی می توان فواصل تا ده ها کیلومتر را به هم متصل نمود.
- عدم برخورد به مشکلات کابل کشی: کابل کشی در برخی مکان ها مانند اماکن تاریخی، اجاره ای، مرتفع و امثالهم دردسر ساز می باشد. در چنین مکان هایی کابل کشی منجر به تخریب اماکن شده و یا ممکن است با مخالفت افراد روبرو گردد. با کمک فناوری وایرلس تنها با نصب یک دستگاه شبکه برقرار می گردد.
- کاهش هزینه: از آنجایی که شبکههای بیسیم هزینههای سیمکشی را حذف یا کاهش میدهند، ممکن است هزینه کمتری نسبت به شبکههای سیمی کار کنند.
معایب راه اندازی و نصب شبکه وایرلسی
- سرعت: نرخ ارسال و دریافت در شبکه های کابلی بسیار بالاتر از شبکه های بی سیم می باشد. با پیشرفت تکنولوژی مرتب به سرعت های انتقال بالاتری دست یافته می شود اما همزمان با آن سرعت انتقال اطلاعات در سیستم های کابلی نیز افزایش می باشد و همواره دارای نرخ بالاتری از وایرلس می باشد.
- امنیت: امنیت اطلاعات در سیستم کابلی بسیار بالا می باشد. برای نفوذ به این سیستم باید بتوان بصورت فیزیکی به نود های شبکه دسترسی پیدا کرد و تنظیمات مربوط به امنیت شبکه را نیز خنثی نمود اما در سیستم های وایرلس به علت انتشار اطلاعات در فضا از امنیت پایین تری برخوردار می باشد.
- پایداری: سیستم شبکه مبتنی بر کابل به نسبت شبکه وایرلس از پایداری بالاتری برخوردار است و کمتر دچار مشکلات و قطعی و وصلی می گردد.
بانک نرم افزار مرکزی چه خدماتی در حوزه نصب شبکه داخلی و وایرلسی ارائه میدهد؟
- اتصال کامپیوتر به شبکه داخلی
- نصب و راه اندازی شبکه های درون سازمانی
- راه اندازی شبکه wan
- شبكه كردن چند كامپيوتر با سوئیچ
- اتصال کامپیوتر به شبکه داخلی
- تنظیمات اتصال به اینترنت با کابل LAN
- اشتراک گذاری اینترنت بین دو کامپیوتر با کابل
- راهاندازی شبکه Workgroup
- راه اندازی شبکه وای فای خانگی
- نصب و راه اندازی شبکه های بیسیم
- تجهیزات راه اندازی شبکه
- ایجاد شبکه خانگی با مودم وایرلس
- راه اندازی فایل شیرینگ
- راه اندازی شبکه وایرلس با مودم ADSL
- نصب و راه اندازی شبکه LAN
هزینه نصب شبکه داخلی و وایرلسی در بانک نرم افزار مرکزی
میدانیم که قبل از هر اطلاعات دیگری درباره راه اندازی و نصب شبکه داخلی و وایرلسی ، مایل هستید درباره هزینه آن بیشتر بدانید. همانطور که وضعیت داخلی و ماهیت کار هر سازمان با سازمان دیگر تفاوت دارد، هزینه راه اندازی سرور و شبکه نیز برای هر کدام متفاوت است.به صورت میانگین، هزینه نصب شبکه داخلی و وایرلسی در بانک نرم افزار مرکزی متغیر است.
چه عواملی بر افزایش هزینه این سرویس موثر است؟
- متراژ موردنظر
- تعداد کلاینتها
- سختی محل اجرا
- محل استقرار پروژه
- فاصله از شهر شیراز
- تعداد سرویس سرورها
- کیفیت قطعات موردنیاز
- سرویسهای درخواستی
- تعداد متخصصین موردنیاز
نتیجه گیری :
گاهی اوقات ترکیب شبکه بیسیم و کابلی بهترین گزینه برای پیادهسازی و نصب شبکه شرکت شماست. اگر همچنان مردد هستید، نکات زیر میتواند به شما کمک کند:
- اگر دردسرهای خاص سیم کشی را نمیتوانید به جان بخرید، نصب و راه اندازی شبکه بیسیم برای شما گزینه بهتری است.
- اگر سرعت، امنیت و ثبات مهمترین اولویتهای شما در نصب و راه اندازی شبکههای درون سازمانی هستند و نه پیادهسازی بدون دردسر، شبکه کابلی انتخاب هوشمندانهتری است.
نکته: اضافه کردن شبکه بیسیم به شبکههای کابلی سیمدار کاملا امکانپذیر است، اما بد نیست هنگام طراحی به نیازتان به شبکه وای-فای در آینده بیاندیشید، که اصلا دور از ذهن نیست.
اگر نیاز به راهاندازی، عیبیابی و رفع ایراد در شبکه داخلی و یا وایرلس خود دارید، کارشناسان بانک نرم افزار مرکزی در کوتاهترین زمان به درخواست شما اعزام می شوند.