تعمیرات سخت افزار در شیراز

10 نشانه خرابی کارت گرافیک و حل مشکلات کارت گرافیک در حال مرگ

10 نشانه خرابی کارت گرافیک و حل مشکلات کارت گرافیک در حال مرگ

کارت گرافیک جزء حیاتی هر رایانه شخصی است و خرابی کارت گرافیک می‌تواند رایانه شخصی را غیرقابل استفاده کند. اما چگونه متوجه می شوید که کارت گرافیک شما در آخرین مراحل خود قرار دارد؟ همیشه تشخیص آن آسان نیست، اما برخی از علائم رایج وجود دارد که می تواند به شما کمک کند تشخیص دهید که آیا زمان ارتقا کارت گرافیک رسیده است یا خیر. اگر در حین اجرای برنامه‌های گرافیکی فشرده مانند بازی‌ها یا نرم‌افزارهای ویرایش ویدیو دچار خرابی مکرر می‌شوید، این می‌تواند یکی از نشانه‌های اولیه از بین رفتن کارت گرافیک شما باشد و قبل از از کار افتادن کامل نیاز به توجه حرفه‌ای دارد.

 

در این مقاله، من به شما نشان خواهم داد که چگونه علائم یک مشکل قریب الوقوع را تشخیص دهید، چگونه مشکلات موجود را عیب یابی کنید، و چگونه متوجه شوید که چه مشکلی در کارت شما وجود دارد.

 

علت و نشانه خرابی کارت گرافیک چیست؟

یک کارت گرافیک بد می تواند دردسر واقعی باشد زیرا اغلب منجر به از بین رفتن نمایشگر یا خاموش شدن سیستم شما می شود. با این حال، مواردی وجود دارد که ممکن است باعث خرابی کارت گرافیک شما شده باشد:

 

1. اورکلاک کردن کارت گرافیک شما معایبی دارد

یکی از مشکلات مهمی که باعث گرافیک در حال مرگ می شود این است که ممکن است بیش از حد گرم شود. اگر کارت گرافیک خود را اورکلاک کرده اید، با برنامه ای مانند زیر، مطمئن شوید که چقدر داغ می شود:

 

GPU Temp
Open Hardware Monitor
MSI Afterburner
cpuid
nzxt
Real Temp

 

یکی دیگر از دلایل رایج مرگ کارت گرافیک، مصرف بیش از حد انرژی از سایر اجزای سیستم شما است.

 

2. نوسانات برق رایج ترین مشکل برای آسیب رساندن به کارت های گرافیک است

نوسانات برق رایج ترین مشکلی است که به کارت گرافیک آسیب می رساند. اگر متوجه شدید که رایانه‌تان در هنگام افزایش برق چگونه خاموش می‌شود یا هنگام اجرای برنامه‌های گرافیکی فشرده اغلب از کار می‌افتد، احتمال زیادی وجود دارد که گرافیک شما آسیب دیده و احتمالاً مرگ کارت گرافیک رسیده است.

 

نوسانات برق رایج ترین مشکل برای آسیب رساندن به کارت های گرافیک است

 

3. گرما و رطوبت بالا

اگر در منطقه‌ای با سطوح گرما یا رطوبت بالا زندگی می‌کنید (به عنوان مثال، بندرعباس)، این می‌تواند باعث شود که این اجزا به دلیل گرمای زیاد که تولید می‌کنند، سریع‌تر از آن‌هایی که در آب‌وهوای خشک‌تر هستند، خراب شوند.

 

4. کمبود جریان هوا

علاوه بر این، اگر گردش هوای کافی در کیس یا لپ تاپ خود ندارید و هوا بیش از حد گرم می شود، این نیز می تواند عاملی باشد که باعث می شود کارت گرافیک ها سریعتر از حالت عادی از بین بروند. از آنجایی که این نکات کاملاً منطقی هستند، بسیاری از مردم از میزان تأثیر آنها بر روی مدت زمان ماندگاری کارت گرافیک خود غافل می شوند!

 

علت و نشانه خرابی کارت گرافیک چیست؟

 

5. کیفیت خازن بد

یکی دیگر از دلایل رایج مرگ کارت گرافیک به دلیل نحوه ساخت خازن های داخل آن است. اگر آنها به خوبی تولید نشوند، ممکن است شاهد افزایش قدرت از سیستم خود باشید، اما پس از آن به سرعت از بین می رود و هرگز به اندازه سایر اجزا دوام نمی آورد.

 

6. سایر اجزای اورکلاک شده

یکی دیگر از نشانه های رایج کارت گرافیک در حال مرگ این است که سیستم شما در هنگام اورکلاک چگونه رفتار می کند. اگر اجزایی را بیش از حد توصیه شده خود اجرا می کنید، مانند CPU یا حافظه؛ این می تواند نشان دهنده این باشد که GPU شما نیز از کار افتاده است. باید تنظیمات ساعت و ولتاژ آن را کاهش دهید و ببینید که آیا تفاوتی در پایداری آن ایجاد می کند یا خیر.

 

علائم هشدار دهنده اولیه کارت گرافیک در حال مرگ

 

1. کامپیوتر از کار می افتد و دوباره راه اندازی نمی شود

یکی از نشانه های خرابی GPU زمانی است که رایانه شما اغلب از کار می افتد یا فریز می شود و به شما اجازه راه اندازی مجدد نمی دهد. همچنین ممکن است متوجه کاهش عملکرد، مانند زمان بارگذاری کند و فریزهای تصادفی شوید.

 

2. تست سلامت کارت گرافیک

برای بررسی سلامت GPU خود می توانید از نرم افزار زیر استفاده کنید

Heaven Benchmark
3DMark Basic Edition
FurMark
MSI Kombustor
OCCT

 

3. اشکالات گرافیکی در حین بازی

هنگامی که هنگام بازی کردن، اشکالات گرافیکی را مشاهده می کنید. این می تواند هر چیزی باشد، از تکان دادن یا سوسو زدن صفحه، خطوط روی لبه اشیاء در بازی شما ظاهر و ناپدید می شوند، کاراکترها به ورودی پاسخ نمی دهند، ویژگی های از دست رفته مانند سایه ها و انعکاس ها، بافت هایی که متناسب با هر چیز دیگری کشیده شده اند، اما تا زمانی که چیزی در کنار آن چیزی که باید کار نمی‌کند، این می‌تواند احتمالاً نشان دهنده خرابی GPU شما نیز باشد.

 

4. شنیدن صدای غیرمعمول فن یا مشاهده کاهش عملکرد

اگر پردازنده گرافیکی شما بیش از حد داغ باشد، فن شروع به تولید صدای زیادی می کند و ممکن است هوای بیش از حد مورد نیاز را به بیرون هدایت کند. این لزوماً با نیاز به تعویض کارت گرافیک شما مرتبط نیست، اما مراقب صدای بلندتر از حد معمولی فن باشید.

 

نکته حرفه ای: توصیه می شود یک دماسنج GPU بخرید. ببینید آیا مشکل گرمای بیش از حد را برطرف می کند و صدای فن را کاهش می دهد.

 

5. لرزش صفحه نمایش

یکی دیگر از نشانه های خرابی GPU می تواند این باشد که صفحه نمایش شما شروع به لکنت یا لرزش کند. این ممکن است در طول کات سین بازی ها نیز اتفاق بیفتد و معمولاً از پایین صفحه شروع می شود و با بدتر شدن به سمت بالا حرکت می کند. در برخی موارد، شما می توانید خطوط سوسو زدن را در مانیتور خود مشاهده کنید در حالی که این اتفاق می افتد!

 

با این حال، بدافزار، هارد دیسک در حال مرگ، و حتی مشکلات RAM همگی می‌توانند رفتارهای مشابهی ایجاد کنند، بنابراین عجولانه نتیجه‌گیری نکنید. اگر همراه با علائم هشدار دهنده دیگر متوجه لرزش شدید، احتمال زیادی وجود دارد که کارت گرافیک در حال مرگ باشد.

 

6. اشکالات صفحه نمایش

اشکالات صفحه نمایش یکی دیگر از نشانه های خرابی پردازنده گرافیکی است و زمانی که تنظیمات anti-aliasing را روشن کرده باشید، قابل مشاهده است. این باعث می شود خطوط یا فلاش های سفید ظاهر شوند، حتی اگر فقط یک ثانیه قبل از اینکه بازی دوباره خود را تازه کند.

 

7. مصنوعات عجیب و غریب

یکی دیگر از نشانه های از کار افتادن یک GPU می تواند زمانی باشد که متوجه آثار عجیب و غریب در بازی خود می شوید. این به نظر می رسد که یک شی یا شخصیت روی دیگری ظاهر می شود و بازی و دیدن آنچه را که در حال وقوع است دشوار می کند!

 

8. صفحه آبی مرگ

اگر صفحه آبی مرگ را تجربه می کنید، این می تواند یک نشانه باشد. اینها ممکن است در حین گیم پلی یا زمانی که بعد از مدتی ترک بازی به بازی بازگردید، اتفاق بیفتد. همچنین ممکن است متوجه شوید که سیستم شما عقب مانده است و در تلاش برای بارگذاری سریع چیزها است. اگر هنگامی که شما شروع به انجام برخی از کارهای گرافیکی فشرده (مانند بازی های ویدیویی، تماشای فیلم و غیره) می کنید، سیستم از کار می افتد و یا صفحه آبی می شود.

توصیه مطالعه : نحوه عیب یابی صفحه آبی مرگ و رفع این مشکل

 

علائم هشدار دهنده اولیه کارت گرافیک در حال مرگ

 

9. هنگام بازی خراب می شود

اگر کامپیوتر یا لپ تاپ شما در حال خراب شدن هست یا می بینید که استفاده از GPU شما در طول بازی کردن افزایش می یابد، ممکن است نشانه ای از یک مشکل باشد. با این حال، مهم است که به یاد داشته باشید که اگر اجزای اورکلاک شده دیگری در سیستم خود داشته باشید، می توانند همین مشکل را ایجاد کنند و به نظر برسد که GPU شما در حال از بین رفتن است در حالی که واقعاً اینطور نیست.

 

10. ممکن است افت قاب قابل توجهی را تجربه کنید

اگر افت فریم قابل توجهی را تجربه می کنید، این ممکن است نشانه ای از خرابی GPU شما باشد. این ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که بازی شروع به تاخیر کند و همه چیز دیگر آنقدر راحت به نظر نمی رسد، یا اگر به اندازه کافی سریع پاسخ نمی دهد.

 

حل مشکل کارت گرافیک در حال مرگ

GPU خود را تحت بار تست کنید
اجرای یک کارت گرافیک تحت بار یکی از بهترین راه ها برای تشخیص آن است. نحوه انجام این کار به GPU شما بستگی دارد، اما چندین برنامه رایگان وجود دارد که می‌توان آنها را برای آزمایش بارگیری GPU دانلود کرد.

معیار بهشت
نسخه پایه 3DMark
FurMark
MSI Kombustor
OCCT

1. درایورهای گرافیک خود را قبل از اینکه کار نکنند به روزرسانی کنید

اگر پردازنده گرافیکی شما از کار بیفتد، درایور کارت گرافیک یکی از اولین مواردی است که باید به آن نگاه کنید. درایورها چیزی هستند که به برنامه ها اجازه می دهند با کارت های گرافیک ارتباط برقرار کنند. معمولاً می‌توانید درایورها را با رفتن به device manager، کلیک کردن روی آداپتورهای نمایشگر (به احتمال زیاد فقط یکی را مشاهده کنید) و به‌روزرسانی آن از آنجا به‌روزرسانی کنید.

 

توصیه مطالعه : چگونه آپدیت درایور کارت گرافیک را انجام دهیم ؟

 

2. دمای پایین تر GPU

اگر متوجه شدید که پردازنده گرافیکی شما دمای بالایی دارد، به خصوص هنگام اجرای بازی های گرافیکی فشرده یا رندر کردن فیلم، احتمالاً کارت گرافیک در حال مرگ است. کاهش دمای تراشه می تواند با تغییر تنظیمات سرعت ساعت و ولتاژ در برنامه هایی مانند MSI Afterburner، طول عمر آن را افزایش دهد.

 

حل مشکل کارت گرافیک در حال مرگ

 

3. تعویض واحد منبع تغذیه (PSU)

واحد منبع تغذیه (PSU) که ​​قطعه ای است که به پریز وصل می شود نیز می تواند باعث خرابی GPU شود. اگر PSU شما ولتاژ یا جریان کافی را به کارت ارائه نمی کند، می تواند جریان داده بین اجزای مختلف را مختل کند و منجر به خرابی شود.

 

4. گرد و غبار را از داخل کیس کامپیوتر پاک کنید

اگر گرد و غبار یا کثیفی در داخل رایانه خود دارید، این نیز می تواند دلیل خرابی کارت گرافیک باشد. تجمع گرد و غبار بر روی قطعات می تواند باعث شود آنها برای خنک شدن و حفظ یکپارچگی خود در طول جلسات بازی پر استرس، سخت تر کار کنند.

 

5. کابل ویدیو را بررسی کنید

یکی از رایج ترین دلایل عملکرد ضعیف گرافیکی، خرابی کابل ویدیو است. مانیتور خود را جدا کرده و مجدداً وصل کنید تا ببینید آیا مشکل برطرف می‌شود یا خیر – یا سعی کنید قبل از خرید هر چیز جدیدی، کابل‌ها را با رایانه دوست خود تعویض کنید تا مشکل را تشخیص دهید.

 

6. کابل آسیب دیده را تعویض کنید

اگر قطع و وصل مجدد همچنان مشکلات شما را برطرف نمی کند، ممکن است تعویض کابل ها ضروری باشد. برای آسان‌تر کردن این انتخاب، با نوع پورت‌های پشت کارتتان آشنا شوید: HDMI در مقابل DVI در مقابل VGA. هر بار یک اتصال (مانند HDMI به DVI) را تعویض کنید تا زمانی که دریابید که کدام پورت برای شما بهتر کار می کند. اگر هیچ کدام به اندازه کافی خوب کار نمی کند، یک کابل کاملا جدید بخرید.

 

7. GPU را به درستی در جای خود قرار دهید

اگر GPU شما به درستی قرار نگرفته باشد، ممکن است باعث ایجاد اشکال شود. مطمئن شوید که کارت در اسلات خود قرار دارد و تمام پین‌ها به درستی وارد شده است – اگر نه، آن را از رایانه خارج کنید (با دقت دستورالعمل‌ها را دنبال کنید) و دوباره وارد کنید.

 

8. تعویض کارت گرافیک

به عنوان آخرین راه حل، اگر کارت گرافیک شما همچنان با مشکل مواجه است و دیگر نمی توانید هیچ راه حلی را به صورت آنلاین پیدا کنید، کارت گرافیک را تعویض کنید. اگر گارانتی دارد یا کمتر از شش ماه از عمر آن می گذرد، برای تعمیر با سازنده تماس بگیرید – در غیر این صورت، ممکن است لازم باشد آنها را از جیب خود بپردازید (200 تا 1000 دلار).

 

نتیجه

همانطور که می بینید، تعدادی نشانه وجود دارد که کارت گرافیک شما ممکن است در حال مرگ باشد. با این حال، همه این علائم لزوماً به این معنی نیست که تقصیر GPU است. اگر متوجه هر گونه ناهنجاری دیگری مانند خطاهای سیستم در رایانه خود شده اید، لطفاً در بخش نظرات زیر به ما اطلاع دهید و ما تمام تلاش خود را برای به روز رسانی وبلاگ برای کمک به خوانندگان خود انجام خواهیم داد.

 

بیشتر بخوانید :

تست سلامت باتری لپ تاپ 

تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ 

تعمیر کارت گرافیک کامپیوتر

رفع مشکل خاموش نشدن کامل هارد ،فن و لپتاپ در ویندوز 10 ،7 و 8 

تعویض هارد ssd لپ تاپ

 

دیدگاهتان را بنویسید